Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius.

Sauna & infrarød Lær mere om din kommende sauna her! Se hele Sauna sortimentet på Welldana.dk

Velkommen til
Sauna

Ordet sauna kommer fra finsk, og den finske form for sauna er også den mest velkendte, men mange kulturer har varianter, som er tæt på den finske.

Temperaturen i en sauna er typisk over 70-80° C afhængig af, hvad du føler er mest behagelig. Varmen hjælper dig at slappe af og til at svede. Nogle mener, at når huden udsættes for høj varme, stimuleres produktionen af hvide blodlegemer og dermed styrkes immunforsvaret.

Stænker du vand på saunastenene føles saunaen varmere. Grunden til, at dampen får det til at føles varmere er, at den øgede luftfugtighed giver luften bedre varmeledningsevne.Varmen får pulsen og stofskiftet op, blodkarrene åbnes, og blodet får frit løb i alle kroppens områder – især hænder og fødder.

Exclusive Air
Exclusive
Ventura
Solar

Sauna gus er en disciplin for entusiaster. Her kombinerer man forskellige luftfugtigheder med dufte og ofte med en gus-master, der sørger for god ventilation så dufte og varme spredes til deltagerne. Har du prøvet det, vil du altid huske det som en behagelig oplevelse, hvor dine sanser bliver max påvirket.

De saunaer, man oplever i Danmark, er som regel opvarmet med en elektrisk saunaovn. Nogle saunaentusiaster foretrækker imidlertid en brændefyret saunaovn, hvor duften af røg og det knitrende brænde tilfører saunabadet noget helt specielt.

Infrarød sauna bruger infrarøde varmepaneler til at udstråle infrarødt lys oplevet som strålevarme, som absorberes af overfladen af huden. Infrarøde saunaer adskiller sig markant fra den traditionelle saunaoplevelse, da både temperatur og luftfugtighed er lavere. Det infrarøde lys og varme, giver de fleste brugere en afslappet krop og sjæl. Varmen er ikke nær så markant som i en traditionel sauna, hvorfor nogle mennesker foretrækker denne form for sauna.

De to saunatyper kan kombineres, men man skal dog være opmærksom på, at de infrarøde paneler ofte har maksimum temperatur omkring 55 grader, hvorfor de vil være slukkede når saunaen er tændt. Men rummet kan udmærket designes, således det kan benyttes skiftevist til infrarød og traditionel finsk sauna